اصل توحید که بر پرچم «خلافت» قید شده است، نه تنها یک اصل دینی، بلکه اقتصادی است که مناسبات ملکی بین پیروان اسلام (یعنی «خلافت») و پیروان ادیان و مذاهب دیگر را تنظیم می کند.
در اسلام، برخورد دوگانه با مسیحیان وجود دارد که شمار آنها در خاور میانه کم نیست. از یک سو، آنها را اهل الکتاب محسوب می کنند که همانند بسیاری از ملت های قبل از آنها کتاب – انجیل – را دریافت کرده بودند که به آنها توحید واقعی را آموخته بود. ولی از سوی دیگر، تأکید می شود که انجیلی که مسیحیان در اختیار خود دارند، آن انجیل نیست که بر عیسی بن مریم پیغمبر توحید راستین نازل شده بود (جالب توجه است که عرب های مسیحی به جای نام «عیسی» از نام «یسوع» استفاده می کنند).
علمای اسلامی اعتقاد دارند که مسیحیان در طول قرن ها انجیل واقعی را که تا کنون از دست رفته است، تحریف کرده و «مشرک» شدند؛ زیرا برای الله شریک قایلند که این نفی توحید است. به عنوان مثال به اصل «ثالوث اقدس» در مسیحیت اشاره می شود. به گفته علمای اسلامی، مسیحیان صلیب را می پرستند که به اعتقاد مسلمانان نه عیسی بلکه یهودا روی آن متصلب شد که حضرت عیسی بن مریم را به بت پرستان رم تسلیم کرده بود. در این زمینه سازش مذهبی غیر ممکن است و هیچ یک از طرفین نمی تواند صحت دیدگاه خود را برای طرف دیگر ثابت کند. این یک تضاد اصولی بین اسلام و مسیحیت است؛ ولی در عراق قبل از سال 2003 یعنی تا موقع تجاوز آمریکایی، هر کس حق داشت اعتقادات مذهبی مورد علاقه خود را داشته باشد…