موسسه مطالعات جهان معاصر منتشر کرد:
ترور در تهران؛ سناریوهای آمریکا در جنگ احتمالی
حمله موشکی به روستای مجدال شمس در جولان اشغالی که منجر به کشته شدن 12 نفر و زخمی شدن 30 تن دیگر شد، امتداد پیامدهای امنیتی بود که منطقه از آغاز حوادث 7 اکتبر 2023 شاهد آن بوده است. به واسطه این رویداد، نگرانی های منطقهای و بین المللی از گسترش دامنه رویارویی بین اسرائیل و حزب الله به گونهای که پیامدهای آن کل منطقه را در بر گیرد، افزایش یافت و البته برخی از کشورها نیز تحرکات دیپلماتیکی برای جلوگیری از گسترش جنگ انجام دادند. با این حال ظاهراً طرف اسرائیلی تمایلی به فروکش کردن بحران ندارد و بقای خود را در یک جنگ فراگیر منطقهای دنبال میکند تا بتواند پای سایرین از جمله آمریکا را نیز به درگیریهای نظامی به صورت مستقیم باز کند.
حمله رژیم صهیونیستی به حومه جنوبی بیروت که منجر به شهادت 3 نفر از جمله فؤاد شکر و زخمی شدن 25 نفر شد، به همراه ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی حماس در تهران، نشانههای آشکاری از تمایل اسرائیل به تشدید تنش و شعله ور کردن جنگ هستند. در این بین بیانیه لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در حمایت از اسرائیل نیز نشان میدهند که آمریکاییها همچنان در حمایت از رژیم صهیونیستی مصمم هستند؛ هر چند که درباره سود بردن آمریکا از هرگونه تشدید تنش در منطقه تردیدهای جدی وجود دارد. زیرا در شرایطی که ایالات متحده در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری قرار دارد و در محیط بین المللی نیز درگیر رویارویی با روسیه در جنگ اوکراین و تقابل با چین به عنوان رقیب جهانی خود است، از تشدید تنش در غرب آسیا سود چندانی نمیبرد. اگر چه شکی وجود ندارد که آمریکا همانند گذشته، بدون تغییر اولویتهای خارجی خود در سطح استراتژیک، از اسرائیل دفاع خواهد کرد اما واقعیت آن است که در وضعیت بسیار دشواری قرار گرفته و نمی تواند همانند گذشته با دست باز عمل کند.
رهنگاشت، نشریهای تخصصی است که با رویکرد سیاستپژوهی و آیندهنگاری استراتژیک توسط موسسه مطالعات جهان معاصر و موسسه راهبرد معاصر منتشر میشود. این نشریه به بررسی، ارزیابی و تحلیل مهمترین موضوعات سیاست خارجی ایران و مسائل منطقهای و بینالمللی میپردازد. هدف اصلی رهنگاشت، ارائه مقالات پژوهشی، مطالعات موردی، تحلیلهای عمیق، راهبردپردازی و راهکارهای عملی است.