بحران و مدیریت بحران

4 جلسه
همه سطوح
11 درس
0 آزمون
20 دانشجو

Features

  • يك دوره كاملا كاربردي كه بينش و روش تحليل انواع بحران هاي منطقه اي و بين المللي را پديد مي آورد.

Target audiences

  • تمام علاقه مندان به علوم سياسي، مطالعات منطقه اي و بين المللي

دپارتمان آینده‌پژوهی راهبردی موسسه مطالعات جهان معاصر برگزار می کند:

کارگاه آموزشی «بحـران و مدیریت بحـران»
روش‌های شناخت، تحلیل و پیش‌بینی بحران‌های سیاسی و بین‌المللی

 

درباره کارگاه:

  • شرایط سیاسی و اجتماعی ایران همواره آبستن بحران های مختلفی بوده است. از بلایای طبیعی تا چالش های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و نظامی، همگی با عنوان بحران شناخته می شوند. 

  • بحران، واقعیتی اجتناب ناپذیر در زندگی اجتماعی و سیاسی است. بحران ها در ذات خود بستر شکل گیری تهدیدها و فرصت هایی هستند که بر حسب نوع، شدت و گستره محیطی بحران، می تواند نظام سیاسی و مدیران حاکم را در شرایط دشوار و پر مخاطره ای قرار دهند. بحران‌ها را از جنبه‌هاي گوناگون می توان تقسيم‌بندي كرد. از نظر مكاني و عوامل درگير، به بحران‌های داخلی و بين‌المللی؛ از نظر موضوعی، به بحران‌های سياسی، اجتماعی، اقتصادی، مالی، از نظر دامنه و شدت آنها و نيز با توجه به غافل‌گير كردن و غافل‌گير نكردن و پيش‌بينی پذير بودنشان می توان دسته‌بندی های مختلفی ارائه داد. در هر جا که بحران پدید می آید، ناگزیر مسئله مدیریت بحران هم مطرح می شود. با این حال بحران ها اشکال و اقسام مختلف دارند و برای مدیریت آنها نیز باید از راهکارهای متفاوت استفاده کرد.

  • در کارگاه بحران و مدیریت بحران، به بررسی جامع این مسائل پرداخته خواهد شد. به نحوی که دانش پژوهان در این کارگاه ضمن آشنایی با انواع بحران های سیاسی و بین المللی با روش های تحلیل و ارزیابی بحران ها آشنا خواهند شد و قادر خواهند بود که آینده و نتایج بحران ها را نیز پیش بینی کنند.

  •  شرکت در این کارگاه به دانشجویان و علاقه مندان علوم سیاسی، مطالعات منطقه ای و روابط بین الملل توصیه می شود. همچنین دانشجویان علوم راهبردی، مسائل امنیتی و نظامی، جامعه شناسی و سایر رشته های علوم انسانی نیز می توانند در این کارگاه به اطلاعات مفیدی دست یابند. 

 

مدرس:

دکتر شعیب بهمن

استاد روابط بین الملل و پژوهشگر مسائل استراتژیک

 

اهداف:

  • آشنایی با انواع بحران های سیاسی و بین المللی
  • روش های تحلیل و ارزیابی بحران ها
  • قابلیت پیشبینی نتایج بحران ها

سرفصل ها:

مفهوم و چیستی بحران
انواع و اقسام بحران
مراحل شکل‌گیری و اتمام بحران‌ها
الگوهای مدیریت بحران
آشنایی با بحران​های سیاسی و بین​المللی
منشاء بحران​های سیاسی و بین​المللی
بحران‌شناسی در مکاتب امنیتی
بحران‌های ژئوپلیتیکی
روش​های تحلیل و ارزیابی بحران​ ها
شیوه های پیش​بینی آینده بحران​ ها
بررسی بحران​ های پیرامون ایران

 

 

 

 

 

User Avatar
كتاب ها: 1. انقلاب های رنگی و انقلاب اسلامی ایران، تهران: مركز اسناد انقلاب اسلامی، 1388؛ (این كتاب به عنوان بهترین اثر مركز اسناد انقلاب اسلامی در سال 1388 انتخاب شد و تاكنون 9 بار تجدید چاپ شده است.) 2. احیای تمدن ایرانی ـ اسلامی، تهران: دفتر گسترش تولید علم(معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی)، 1389، 3. جایگاه روسیه در روابط جمهوری اسلامی ایران و اروپا، در: ایران و اتحادیه اروپا: تجارب و چشم‌اندازها، تهران: مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران، ج ۲، ۱۳۹۱؛ 4. تمدن ایرانی ـ اسلامی؛ از افول تا احیا، تهران: انتشارات تیسا، 1392؛ (این كتاب به عنوان اثر برگزیده در چهاردهمین جشنواره پژوهش فرهنگی سال در سال 1394 شناخته شد) 5. نقش آموزش و پرورش در بازتولید نظام سیاسی ایران، در: آموزش و پرورش و کارکردهای آن، تهران: پژوهشکده تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، 1392؛ 6. ژئوپلتیک تشیع در آسیای مرکزی، تهران: موسسه مطالعات اندیشه سازان نور، 1393؛ 7. جایگاه اوراسیاگرایی در سیاست خارجی ترکیه، در: ترکیه؛ گذشته، حال و آینده، تهران: مرکز پژوهش های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه، 1394؛ 8. سیاست داخلی روسیه، در: روسیه‌شناسی، تهران: مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین‌المللی ابرار معاصر تهران، ۱۳۹4؛ 9. جامعه علویان ترکیه، تهران: موسسه مطالعات اندیشه سازان نور، 1395؛ 10. «توافق سلیمانی ـ پوتین؛ امکان‌سنجی روابط راهبردی ایران و روسیه»، تهران: موسسه مطالعات اندیشه سازان نور، 1396؛ 11. فرصت بحران؛ شکل گیری قدرت ایران در سنگلاخ ها، تهران: موسسه مطالعات اندیشه سازان نور، 1397؛
شيوه برگزاري كارگاه به صورت آنلاين و از طريق فضاي اسكاي روم خواهد بود.
نام كاربري و رمز عبور يك روز پيش از شروع كارگاه براي شما ارسال خواهد شد.