مطالعات منطقهای و بین المللی، مجموعهای از حوزههای میان رشتهای پژوهشی و علمی است که به مطالعه روابط کشورها و مناطق جغرافیایی در حوزه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، هویتی، امنیتی، نظامی و … میپردازد. بر این اساسا برنامههای معمول موسسه مطالعات جهان معاصر در گروه مطالعات منطقهای شامل مطالعه تاریخ، علم سیاست، جامعهشناسی، مطالعات فرهنگی، زبانشناسی، جغرافیا، ادبیات و دیگر رشتههای مرتبط در مناطق پیرامونی ایران میشود. همچنین مطالعه روابط میان کشورها، نقش کشورهای مستقل، سازمانهای بین دولتی، سازمان های غیردولتی بینالمللی، سازمانهای مردم نهاد و شرکتهای چندملیتی نیز در دستور کار این گروه قرار دارند.
از همه اساتید، پژوهشگران، کارشناسان و دانشجویان جهت مشارکت در مطالعات منطقه ای و بین المللی دعوت به عمل می آید. علاقه مندان می توانند آمادگی خود برای مشارکت در این دپارتمان را از طریق ارسال پیام به شماره زیر اعلام نمایند:
۰۹۹۳۵۹۰۹۵۰۳
توسعه روزافزون تولید و مصرف در جوامع متعدد، حمل و نقل کالا و مسافر میان کشورها در اقصی نقاط جهان را اجتناب ناپذیر کرده و همه ساله مقدار قابل ملاحظه ای از انواع کالاهای ساخته شده و مواد اولیه میان کشورهای دور و نزدیک جابجا می گردد. این امر باعث حرکت جهان به سمت ایجاد و توسعه انواع خطوط مواصلاتی و طراحی کریدورها شده است. به رغم آنکه ایران از دیرباز به عنوان پل اتصال شرق و غرب و همچنین شمال و جنوب شناخته شده، اما متاسفانه تاکنون توجه جدی به احداث کریدورها در این کشور نشده است. با توجه به خلاء موجود، موسسه مطالعات جهان معاصر اقدام به ایجاد دپارتمان مطالعات کریدورها و دیپلماسی راه کرده است.
«موسسه مطالعات جهان معاصر» به عنوان یک نهاد خصوصی با بهرهمندی از پژوهشگران مجرب، اعضاء هیات علمی و اساتید دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و امكانات وسیع پژوهشی، توانمندیهای فراوانی برای پاسخگویی به نیازهای پژوهشی، آموزشی و مشاورهای نهادها، سازمانها، وزارتخانهها و سایر ارکان دولتی و غیردولتی در بخشهای علوم انسانی دارد.
اطلاعات بیشتر درباره موسسه.
© 2022 موسسه مطالعات جهان معاصر
موسسه مطالعات جهان معاصر